Inschrijving Servileer opleiding

Lees hier de Privacyverklaring van Servilex BV.                        

Bedankt voor uw inschrijving!
Er is iets misgegaan. Probeer opnieuw.

Servileer - de verschillende opleidingen toegelicht  

Sessie 1: het strafrecht binnen de onderneming - 19.10.2023

Het strafrecht is alomtegenwoordig in onze maatschappij. Ook in het bedrijfsleven wordt men geconfronteerd met tal van regelgeving waarbij het strafrecht om de hoek loert. In deze opleiding zullen de belangrijkste principes worden toegelicht, aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk. 


Sessie 2: de VZW onder de loep genomen - 16.11.2023


De aanwezigheid van vzw’s in onze maatschappij is niet meer weg te denken. Hoewel vzw’s in het verleden zich meer op de achtergrond leken te situeren, komen ze de laatste jaren steeds vaker in de actualiteit. In deze opleidingssessie wordt nader toegelicht wat nu net een vereniging kenmerkt, wat sedert de invoering van het WVV is veranderd aan de wetgeving omtrent vzw’s en hoe men dient om te gaan met vrijwilligers in de vzw.  

Sessie 3: samenwonen vs. trouwen - 14.12.2023

In de huidige maatschappij merken wij dat er veel onduidelijkheid of zelfs onwetendheid is over de drie verschillende samenlevingsvormen. Als koppels gaan samenwonen moeten zij kiezen of zij feitelijk of wettelijk gaan samenwonen. Daarnaast is er ook nog het huwelijk. Elke samenlevingsvorm brengt bepaalde rechten en verplichtingen met zich mee. Dit zowel tijdens de relatie, na de relatie of bij een overlijden. Het is belangrijk dat eenieder op de hoogte is van de voor- en nadelen van deze verschillen zodat partners elkaar en zichzelf beter kunnen beschermen. Tijdens deze opleiding worden de verschilpunten tussen deze drie samenlevingsvormen toegelicht.